Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Tweedaagse training Spaarkringbegeleiders.

Tweedaagse training Spaarkringbegeleiders

Wil jij jezelf ontwikkelen en lijkt het je leuk om mensen met een krappe beurs te begeleiden bij het organiseren van een spaarkring? Heb jij zin om mensen te inspireren, verbinden en te begeleiden? Word dan spaarkringbegeleider en geef je snel op voor de tweedaagse training. Cash2grow is op zoek naar spaarkringbegeleiders, die het leuk vinden om mensen te helpen sociaal én financieel veerkrachtiger te worden.

Als spaarkringbegeleider help je met het maken van afspraken, het verdelen van taken en het bespreken van dingen die mensen in de spaarkring belangrijk vinden. Je begeleidt een spaarkring tenminste één periode van ongeveer 9 maanden en zorgt ervoor dat deze goed verloopt.

Wij vragen:

Iemand die goed met mensen kan omgaan, makkelijk kan praten, goed kan luisteren en duidelijk kan uitleggen. Daarnaast houd je je aan afspraken, kun je een prettige sfeer maken en kun je de leiding nemen in een groep. Verder spreek, lees en schijf je in (eenvoudig) Nederlands. Daarnaast is het belangrijk dat je kunt rekenen: optellen en aftrekken, met of zonder rekenmachine.

Wij bieden:

Voordat je met jouw spaarkring begint, krijg je een training bestaande uit 2 of 3 dagen. Daarnaast krijg je het materiaal dat je voor de spaarkring nodig hebt. Bij de start van jouw spaarkring, en ook daarna bij het begeleiden, helpen en coachen we jou. Daarnaast krijg je een vrijwilligerscontract. Je onkosten worden vergoed en je krijgt een vrijwilligersvergoeding. En na de spaarkringperiode, als je een groep goed hebt begeleid, krijg je een certificaat. Dat certificaat kan jou helpen wanneer je nieuwe spaarkringen wilt begeleiden of als je ánder werk wilt vinden.

Aantal uren:

Reken op z’n 2 uur per week. Het aantal uur is in overleg, je bespreekt zelf binnen je spaarkring hoe lang en hoe vaak de kring bij elkaar komt.

Leeftijdsgrens:

De spaarkringbegeleider moet minimaal 18 jaar oud zijn er is geen maximum leeftijd.

Meer informatie

 

De training wordt zowel in Assen als in Groningen aangeboden:

  • Op dinsdag 11 en 25 oktober 2022, 10.00 – 16.00 uur in Assen, locatie: Vaart Welzijn, Apollopad 5
  • Op donderdag 13 en 27 oktober 2022, 10.00 – 16.00 uur in Groningen

Trainer: De training wordt gegeven door Julie Lehmann.

Groepsgrootte: Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

Doelgroep:  Beroepskrachten en vrijwilligers van (welzijns)organisaties, particulieren en spaarkringenleden kunnen begeleiders worden. In ieder geval kun je Nederlands spreken en (eenvoudig) Nederlands lezen en schrijven. Je kunt optellen en aftrekken, met of zonder rekenmachine. Verder kun je goed met mensen omgaan, gemakkelijk praten, goed luisteren en goed uitleggen.

Deelname is gratis en voor de lunch wordt gezorgd.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan: info@cash2grow.nl. Dieetwensen? Geef dit dan svp bij je aanmelding door.

De trainingen zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten.  

Niveau: MBO
Duur: 2 - 3 dagen
Locatie: fysiek
Kosten: gratis

Aanbieders

Voor wie

Beroepskrachten en vrijwilligers van (welzijns)organisaties, particulieren en spaarkringenleden kunnen begeleiders worden. In ieder geval kun je Nederlands spreken en (eenvoudig) Nederlands lezen en schrijven. Je kunt optellen en aftrekken, met of zonder rekenmachine. Verder kun je goed met mensen omgaan, gemakkelijk praten, goed luisteren en goed uitleggen.

Resultaat

  • Mensen inspireren, verbinden en te begeleiden.
  • Jezelf ontwikkelen.
  • Mensen helpen om sociaal én financieel veerkrachtiger te worden.