Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Slapend blij worden.

Slapend blij worden – voor ieder kind een goed bed

Als gevolg van armoede groeien in Drenthe kinderen op zonder een bed. Met ‘Slapend blij worden’ wil Stichting Solidair Groningen & Drenthe dit probleem aanpakken in Hoogeveen. 

Slapend blij worden Hoogeveen vraagt aandacht voor de gevolgen van stille armoede en vergroot de bewustwording in de maatschappij. Dit gebeurt door het geven van voorlichting en trainingen én door het uitreiken van kinderbedden aan gezinnen waar dat nodig is. Met als doel dat alle kinderen (en hun ouders) in de gemeente Hoogeveen in een gezin met een inkomen onder de lage inkomensgrens over een eigen bed beschikken.

Doelgroepen

Binnen het project wordt onderscheid gemaakt tussen twee doelgroepen.

  1. Kinderen/ouders die in armoede leven en geen bed hebben of slapen op een ontoereikend bed in de gemeente Hoogeveen. Hierbij wil de stichting desbetreffende ongeveer 78 kinderen van goede bedden voorzien.
  2. Betrokken organisaties in de gemeente Hoogeveen. Organisaties die betrokken zijn bij de voorbereiding, uitvoering en financiering worden meegenomen in de beleving van armoede door middel van trainingen en presentaties.

Meer informatie over het project Slapend blij worden

Direct naar

De overige projecten bekijken? Klik op de buttons hieronder voor meer informatie.