Leergang intergenerationele armoede voor managers en bestuurders
Een effectieve aanpak van intergenerationele armoede vraagt meer dan het trainen van professionals. Er is niet alleen gedegen kennis nodig, maar de organisaties moeten zelf ook aan de bak om de (nieuwe) kennis een plek te geven in hun beleid en praktijk. Voor de ondersteuning van dat proces heeft CMO STAMM een leergang op maat ontwikkeld voor alle bestuurders en/of managers die daar een coördinerende rol in kunnen vervullen en verantwoordelijk zijn voor de implementatie in de eigen organisatie. Het overkoepelende thema is: wat gaan jullie doen om te zorgen dat de medewerkers in jullie organisatie mee kunnen veranderen?
Inspiratie en veranderopgave
Leerzame workshops en lezingen van topsprekers zorgen voor inspiratie. Plus een bijzondere locatie, inspirerende ervaringsdeskundigen en intervisie met mede-leergangers. Daarnaast is er veel aandacht voor de veranderopgave. Het vierballen model dient als kapstok voor de leergang, met daarin de vier kernvragen die centraal staan:
- Waarom moet het eigenlijk anders?
- Wat is de essentie van verandering?
- Hoe kun je een veranderkundig proces op gang brengen en inrichten zodat de gewenste organisatie bereikt wordt?
- Wie zijn er bij de verandering betrokken?
Bij voorkeur in groepsverband, minimaal 15, maximaal 25 deelnemers
Kosten
1.250 euro ex btw (prijs 2023)
Meer informatie
Kijk op alliantievankracht.nl voor actuele informatie over de leergang, of neem contact op met:
Saskia Duursma, s.duursma@cmostamm.nl, 06-12413941
De Leergang intergenerationele armoede voor managers en bestuurders wordt mede mogelijk gemaakt door de provincies Groningen en Drenthe en uitgevoerd in samenwerking met CMO STAMM. De Leergang maakt deel uit van de Dynamische leeromgeving Alliantie van Kracht.
Niveau: | HBO/WO |
Duur: | 2 - 3 dagen |
Locatie: | fysiek |
Kosten: | aan deze training/opleiding zijn kosten verbonden |
Voor wie
Managers en bestuurders uit het netwerk van de Alliantie van Kracht en overige belangstellenden op opleidings- en managementniveau.
Resultaat
- Elke dag bevat een inspiratiegedeelte met topsprekers en daarnaast wordt tijd ingeruimd voor de veranderopgave. Zelf leren, doen, ervaren, experimenteren en aan de slag. De leergang wordt afgesloten met de presentatie van een actieplan voor een effectieve(re) aanpak van armoede binnen de eigen organisatie.