Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
leergang Alliantie van Kracht

E-learning werk en schulden.

E-learning werk en schulden

Het Lectoraat Schulden en Incasso (Nadja Jungmann) en het Lectoraat Organiseren van Waardig Werk (Josje Dikkers) van de Hogeschool Utrecht ontwikkelden een (gratis) e-learning voor jobcoaches, HR-adviseurs en leidinggevenden.

Deze interactieve e-learning is ontwikkeld om jobcoaches en HR-professionals op weg te helpen bij het signaleren van, in gesprek gaan met en verwijzen van werknemers en werkzoekenden met financiële problemen.

In de e-learning wordt in vijf verschillende (en apart te raadplegen) blokken ingezet op verschillende onderwerpen, zoals de omvang van de problematiek in Nederland, het signaleren van schuldenproblematiek, tips voor het bespreken van financiële problemen en advies voor doorverwijzing naar de juiste organisatie of instantie.

Niveau: HBO
Duur: maximaal een dagdeel
Locatie: online
Kosten: gratis

Voor wie

HR-managers en professionals die werkzaam zijn binnen het sociaal domein worden gestimuleerd om schuldenproblematiek bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Resultaat

  • De e-learning is vooral gericht op het bespreekbaar maken van schuldenproblematiek en het wegnemen van praktische handelingsverlegenheid.