Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
jonge voetballers steken de koppen bij elkaar

Over ons.

De kloof tussen arm en rijk wordt groter. In 2018 leefden ruim 15.000 huishoudens in de provincie Drenthe onder de lage inkomensgrens; 6.000 zaten zelfs vier jaar of langer in die situatie. Een laag inkomen gaat vaak samen met andere problemen, zoals werkloosheid, een slechte gezondheid en een lagere tevredenheid met de leefsituatie. Het tegengaan van armoede en schulden vraagt daarom om een gezamenlijke en integrale aanpak. Om kennis te delen en uit te wisselen is het Kennisplatform Armoede Drenthe opgericht. Op initiatief van de provincie Drenthe en gefaciliteerd door CMO STAMM.

Visie

In onze visie bundelen we kennis en kracht via dit kennisplatform Armoede Drenthe. Dit doen we door het:

  • delen van (online) kennis: feiten & cijfers, projecten & beleid, best practices, publicaties, nieuws, agenda;
  • organiseren van kennisbijeenkomsten;
  • verbinden van landelijke en regionale partners.

Perspectief van mensen centraal

Centraal staat het perspectief van mensen zelf. Hoe staat het met de mensen in Drenthe, wat beweegt hen in al hun verscheidenheid, wat willen zij en hoe vertaalt zich dat in effectief beleid? Beleid dat gericht is op een vitale gemeenschap en een veerkrachtige samenleving.

Help je mee?

Wil je ook onderdeel worden van dit kennisplatform? Of je kennis / relevante informatie over armoede en/of schulden in de provincie Drenthe hier delen? Laat het dan weten! Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via info@armoededrenthe.nl.